720 mill. for å knuse Yara-drøm

Yara International var i ferd med å kjøpe opp Terra Industries og hadde en intensjonsavtale på plass. Så kom CF Industries på banen. Nå blar sistnevnte opp for å kansellere Yara-avtalen.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad (i midten) i Yara International før presentasjonen av resultatet for 4. kvartal 2009. Michael Bennett fra Terra Industries Inc til høyre. Foto: Berit Roald / Scanpix

Torsdag melder CF Industries ifølge TDN Finans at de akter å betale Terra Industries' såkalte break up-fee på 720 millioner kroner (123 millioner dollar) til Yara International.- For å få Terra Industries til å levere kanselleringsmelding til Yara International og inngå fusjonsavtalen, har CF gått med på, i overensstemmelse med fusjonsavtalen, å betale Yara International, på vegne av selskapet, 123 millioner dollar kontant i umiddelbart tilgjengelige midler, samtidig med selskapets kansellering av Yara International-fusjonsavtalen i henhold til betingelsene, heter det i en pressemelding.Selskapet Agrium har lagt inn bud på 45 dollar pluss én aksje for CF IndustriesLes mer om CFs bud på Terra her.