Aksje doblet seg på gode nyheter

En biotek-aksje ble dagens store børsvinner etter å ha kommet med gode forskningsnyheter. Blant de tunge aksjene utmerket REC seg mest.

Jens Ulltveit-Moe. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Oslo Børs har lagt bak seg en meget sterk dag. Hovedindeksen endte opp 1,4 prosent til 370,43. Markedene venter på uttalelser fra den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) som kan gi indikasjoner på utsiktene for inflasjon og finanspolitikken fremover. Det ble omsatt verdipapirer for rundt 5,9 milliarder kroner.Oljeprisen rett opp igjen Børsen fikk drahjelp av sterk utvikling i oljemarkedet. Brent-olje med levering i mai koster nå 79,78 dollar fatet, mens prisen var 78,21 dollar da børsen stengte mandag. Dagens opptur var på hele 2,4 prosent.-Oljeprisen har kommet opp, noe som bidrar til en større oppgang i aksjemarkedet enn det vi ventet i morges, sier en meglersjef til TDN Finans.Statoil endte opp 1,3 prosent til 134,70 kroner.Norse ned på "lucky marriage" Norse Energy falt 1,6 prosent til 4,21 kroner. Mandag kveld ble det kjent at New Brazil Holding ASA (NBH), et selskap kontrollert av Norse Energy Corp. ASA (NEC), og Pan-Petroleum (Holding) Cyprus Ltd. (Pan-Petroleum) slår seg sammen.Norse Energy do Brasil-sjef Kjetil Solbrække mener alt ligger til rette for at fusjonen med Vest-Afrika-baserte Pan Petroleum skal bli en suksess. Det sammenslåtte selskapet har 65 millioner ferske dollar fra investorer, samt oljereserver på rundt 200 millioner fat.- Jeg vil beskrive dette som et "lucky marriage" på alle mulige måter. I løpet av prosessen har vi sett at vi er to svært komplementære selskaper, både på organisasjons- og managementsiden, sa Solbrække ifølge Reuters under en pressekonferanse på Shippingklubben i morges.REC-rally REC steg nye 8,7 prosent. Mandag steg aksjen på meldinger om utsettelse av subsidiekutt for bakkeinstallasjoner i Tyskland. Markedet venter i spenning på selskapets presentasjon i Moses Lake i USA.- Analytikerturen til Moses Lake går av stabelen i kveld, og vi venter en strøm av oppdateringer i etterkant. Forhåpentligvis vil disse ha positivt fortegn og bidra til et løft i aksjen, skriver Terra Markets i en rapport.- REC har vært eksepsjonelt svak da det har vært emisjonsfrykt blant investorer. Det er fortsatt risiko for emisjon, men på et eller annet nivå når en aksje faller så mye kommer det et kurshopp. Det var vanskelig å vite om det skulle skje på 20 kroner eller 25 kroner, sier en megler til TDN Finans.I dag ble det kjent at milliardær Jens Ulltveit-Moe har kjøpt seg opp i selskapet.- REC er veldig interessant. Det er mange kortsiktige problemer, men et stort langsiktig potensial. Jeg tror potensialet vil vinne frem. Derfor har jeg kjøpt meg opp, sier investoren til DN.Gerdt Larsen på kjøper'n Petrolia Drilling endte på 31 øre, som var et ett øre lavere enn mandagens sluttnotering, etter at konkursboet til Petrojack har solgt 25 prosent av selskapet for 27,67 øre per aksje. Det var, ikke overraskende, Larsen Oil & Gas AS, et selskap kontrollert av Berge Gerdt Larsen, som kjøpte aksjene .Analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets sier til SIX News at Larsen nå kan komme til å ta over hele Petrolia Drilling.- Det kan tenkes at han er nødt til det. Han har passert tilbudspliktgrensen på 33 prosent. Det er kanskje nærliggende å tro at selskapene blir regnet som en gruppe og da oppstår tilbudsplikt. Jeg vil anta at det blir det neste, sier Myrseth.Den store vinneren Oslo Axess-selskapet PCI Biotech doblet seg nesten i verdi. Aksjen steg 92,4 prosent til 61 kroner. Selskapet medte i dag at det har fullført behandlingen av tredje dosegruppe i fase I/II-studien i kreftpasienter med sin patenterte fotosensitiser Amphinex i kombinasjon med cellegiften bleomycin. Svært god klinisk respons er observert også på det tredje dosenivåetIfølge administrerende direktør Per Walday er selskapet "i miljøet hvor det snakker med mulige partnere", uten at det er noe konkret ennå.- Vi ønsker å dra det et stykke til alene, jo lenger du drar det alene desto høyere verdi har det, sier han til Reuters.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.