Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om gode utsikter, kurstrigger, global markedsleder og megatrend.

Publisert 9. mars 2010 kl. 15.58
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Stig Myrseth

I dagens rapport fra Terra Markets omtales følgende aksjer som dagens case:• PGS (80,35) - gode utsikter for seismikkmarkedet med dagens oljepris. Dagens oljepris på 80 dollar per fat representerer oppside for oljeservicebransjen da oljeselskapene i snitt har budsjettert med en oljepris på om lag 70 dollar. En mulig trigger i det korte bildet er en kontrakt med Suadi Aramco Wide-Azimuth til en verdi av USD 150-200m. PGS konkurrerer med tre andre aktører om denne.• Opera (21,70) - global markedsleder i bransje i megatrend. Opera holdt kapitalmarkedsdag sist torsdag. Selskapet overrasket markedet positivt med mål om en langsiktig EBITDA-margin på 30 prosent. Opera Mini kan vise til en imponerende vekst på i gjennomsnitt 132% per år siden 2007. Vi mener potensialet for nettleseren er stort, og antall brukere vil drives videre av eksisterende og nye avtaler med mobiloperatører. Opera handles for tiden til en P/E på 49 for i år fallende til 17 i 2011 og 12 i 2012. Disse høye multiplene kan forsvares ut fra Opera sin ledende posisjon i et megatrendmarked.