Analytiker: Kjøp og kjøp

Analytiker Asbjørn Taugbøl venter kursoppgang og anbefaler kjøp av følgende aksjer.

Publisert 11. mars 2010 kl. 14.37
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme

I dagens rapport fra Investtech beskrives Atea og Seadrill som kjøpskandidater.- Atea ligger i en sterkt stigende trend på mellomlang sikt, og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen er nå i chart-high, noe som anses som et kjøpssignal. Aksjen har dessuten gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon med kursmål 55,50 kroner i det kortsiktige bildet. Positiv volumbalanse styrker aksjen ytterligere på kort sikt. Etter at konsernsjefen solgte opsjonsaksjer i februar, er aksjen negativ på innsidehandler. Ved eventuelle reaksjoner tilbake, er det kortsiktig støtte ved ca. 50 kroner, samt mer markert støtte ved 47 kroner. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier Taugbøl.- Seadrill viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen samt ved 124 kroner. På kort sikt beveger aksjen seg mellom støtten ved ca. 124 kroner og motstanden ved ca. 150 kroner, og etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, avslutter analytikeren.