Analytiker: Kjøp og selg

Investtech rykker ut med en kjøpsanbefaling. Samtidig advares det mot en investering.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

I dagens rapport fra Investtech beskrives Pronova BioPharma som en kjøpskandidat mens Reservoir Exploration Technology får en salgsanbefaling.- Pronova BioPharma ligger i en stigende trend, noe som indikerer videre oppgang innenfor trendkanalen. Aksjen har også nylig brutt motstanden ved 20 kroner, og det er dermed dannet god støtte ved dette nivået ved en reaksjon tilbake. Aksjen har i tillegg gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 18,30 kroner for et par uker siden. Videre oppgang til 24 kroner eller mer er signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen er også svakt positiv på innsidehandler. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Reservoir Exploration Technology brøt ned gjennom gulvet i den fallende trendkanalen da kursen falt under 74 øre. Når aksjer bryter ned gjennom en fallende trendkanal, er det ofte signal om en sterkere falltakt. I tillegg er aksjen mer omsatt på dager der kursen faller enn dager med kursoppgang, slik at volumbalansen blir negativ. Dette svekker aksjen på kort sikt, og underbygger det negative bildet. Aksjen ansees nøytral på innsidehandler.Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, avslutter analytikeren.