Analytiker:- Markedet er lettet

Analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities tror dagens melding markerer enden på Yaras oppkjøpsforsøk av Terra.

Konsernsjef i Yara, Jørgen Ole Haslestad, (til venstre) og Dag Tore Mo Head of Market Intelligence - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Yara International stiger 5,5 prosent på Oslo Børs etter at de meldte at de trekker seg fra budkampen om Terra og ikke vil overgå CF Industries sitt bud.- Markedet er lettet. Det var en generell enighet om at budet fra Yara var i øvre enden av skalaen, sier analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities til Dow Jones Newswires.Hun tror dette er enden på Yaras oppkjøpsforsøk av Terra.- Det ville vært en sterk strategisk match, men de var rett og slett for dyre, sier Bjørnsen.Argo hever sin anbefaling på yara fra nøytral til kjøp og kursmålet fra 265 til 290 kroner i etterkant av meldingen fra Yara.Analytikere SIX News har snakket med ventet at Yara ikke ville heve budet over CF Industries sitt konkurrende bud på Terra.Bakgrunnen for dette er blant annet at CF ser større synergieffekter ved en sammenslåing enn Yara.Yara mottok 10. mars melding fra Terra om at tilbudet fra CF Industries etter Terras syn er et bedre tilbud enn fusjonsavtalen signert av Yara og Terra. Når Yara nå ikke hever budet innebærer det at de har rett på oppbruddsgodtgjørelse på 123 millioner dollar for brudd på fusjonsavtalen som er signert mellom Yara og Terra.Yara konsernsjef sier i en pressemelding at de fortsatt ser vekstmuligheter i USA, selv om Terra nå glipper.