Analytiker om spekulasjoner og bobler

Analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen snakker om økonomiske problemer, makrotall, spekulasjoner og bobler.

Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea - Foto: Selskapet

I dagens rapport fra Nordea ber kommenterer analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen gårsdagens økonomiske nyheter.- Markedene har snart tatt igjen det tapte fra Hellas problemene. I går erklærte tidligere president i Europakommisjonen Roman Prodi at krisen i Euroland var over. Hvor lett det blir for landene å kutte så mye som de planlegger og behøver gjenstår ennå å se, men markedet har andre ting å tenke på, sier Eek-Nielsen- Inflasjonsdata og produksjonsdata fra Kina kom inn høyere enn ventet i natt. Konsumprisene steg 2,7 prosent i februar, og produksjonen steg med 21 prosent i årets to første måneder, sier analytikeren.- Dette har fått frem spekulasjonene om en kinesisk boble og mulige innstramninger i kinesisk pengepolitikk. Det ble ikke godt nytt for aksjemarkedet falt noe tilbake i USA og i Asia i natt, avslutter analytikeren.