Analytiker positiv til lakseaksje

- Vi ser fortsatt sterke laksepriser, sier Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets. Analytikeren er positiv til MHG.

Tore Østby - Foto: Finansavisen

Marine Harvest stiger 1,54 prosent til 5,27 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag. Analytiker Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets er ifølge TDN Finans positiv til sektoren og aksjen.- Aksjen har svingt mellom 5,0 og 5,50 kroner den siste tiden. Vi ser fortsatt sterke laksepriser. Temaet i dag er svakere smoltutsett grunnet vinterkulden. Det bidrar nok til sentimentet, sier Østby.Ifølge nyhetsbyrået skriver Intrafish onsdag at vårutsettet av smolt i Norge trolig vil by på en del utfordringer. Nettstedet viser til en oppdatering fra vaksineselskapet Europharma, som skriver at de i februar solgte 13 millioner vaksiner, på linje samme måned de to foregående årene."Mange settefiskanlegg vil ha mindre størrelse på fisken enn vanlig og kulden gjør at vaksineringen må utsettes", heter det.- Markedet og etterspørselen av laks er god. Samtidig er det en moderat vekst på tilbudssiden, noe som er positivt på for markedet, sier Østby.