Analytiker spår Larsen-raid for 100 mill.

En analytiker om hva Berge Gerdt Larsen trolig skal bruke DNO-pengene til.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen

Selskap kontrollert av styreleder i DNO International ASA, Berge Gerdt Larsen, solgte mandag 15 millioner aksjer i DNO til en kurs på 6,70 kroner stykket, tilsvarende 100,5 millioner kroner. En analytiker HegnarOnline har snakket med tror Larsen skal gjøre Petrolia-raid.- En mulig hypoteste er at Gerd-Larsen selger aksjer i DNO for å finansiere kjøp av posten i Petrolia Drilling som konkursboet i Petrojack eier. Beløpene er omtrent de samme om markedskursen i Petrolia legges til grunn. Overtar han konkursboets aksjer, vil Gerdt-Larsen kunne gjenvinne kontroll over Petrolia Drilling, sier analytikeren, som ønsket å være anonym.Petrolia Drilling jobber ifølge Reuters med å finne ut om det stemmer at Maersk Oil ønsker å komme ut av riggkontrakten med Deep Venture. Berge Gerdt Larsen uttalte på den ekstraordinære generalforsamlingen mandag at Maersk vil kansellere borekontrakten når riggen har boret ferdig en brønn rundt 6. april.Styreleder Klaus Tollefsen informerte, etter sin egen mening, at Maersk ikke har rett til å terminere kontrakten.- Dersom et Petrolia-raid viser seg å være tilfelle, er det ekstra ille at Gerdt-Larsen spredde udokumentert negativ informasjon på generalforsamlingen i Petrolia i går noe som fikk aksjekursen til å falle kraftig, sier analytikeren.HegnarOnline har ikke lyktes å få kontakt med Berge Gerdt Larsen for kommentar.