Anbefaler salg av Yara

- Det vil skuffe oss om Yara øker sitt tidligere bud for Terra, sier meglerhus.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad (i midten) i Yara International før presentasjonen av resultatet for 4. kvartal 2009. Michael Bennett fra Terra Industries Inc til høyre. Foto: Berit Roald / Scanpix

Standard & Poor's opprettholder sin salg-anbefaling på Yara og et kursmålet på 212 kroner i etterkant av gårsdagens annonsering om at Terra foretrekker budet fra CF Industries fremfor fusjonsavtalen med Yara fra 12. februar.- Det vil skuffe oss om Yara øker sitt tidligere bud for Terra i et forsøk på å vinne budkampen da Yara har begrenset likviditet.Budet på 4,1 milliarder dollar var 25-ganger mer enn kontantbeholdningen til Yara ved slutten av 2009, skriver meglerhuset i et notat.Oppsiderisikoen for kursmålet og anbefalingen er faktorer som økt etterspørsel etter gjødsel som følge av prisnivået på korn, volum av innhøsting og eksportskatter på korn.