- Benytt anledning - selg aksjen nå

Analytiker Samir Bendriss i Pareto råder investorer til å benytte anledningen fredag og ta gevinst i Yara. - Jeg ville ha solgt, sier Bendriss.

Foto: Scanpix

Analytiker Samir Bendriss i Pareto råder investorer til å benytte anledningen fredag og ta gevinst i Yara.Aksjen stiger 5,27 prosent til 251,80 kroner på nyheten om at selskapet ikke akter å gå inn i budkrig om Terra Industries.- Jeg ville ha solgt på det faktum at aksjen er opp så mye. Den positive effekten av at de trekker seg nå ligger diskontert i kursen, sier Bendriss til Reuters.Yara har signalisert at de nå vil se på eventuelle andre aktører det er mulig å kjøpe opp. Bendriss har imidlertid liten tro på at et oppkjøp er nært forestående.- Strengt tatt så er det ikke noen andre reelle oppkjøpskandidater her. Nå ser det ut som om CF får kjøpt Terra, så det er jo svært begrenset hvilke muligheter de i realiteten har, sier analytikeren.