Billigste pund siden før Thatcher

Pundet stuper til det laveste nivået siden 70-tallet!

Den bristiske statsminister Margaret Thatcher på offisielt besøk i Norge. Statsministrene Margaret Thatcher (t.v.) og Gro Harlem Brundtland beskuer Oslo fra toppen av Regjeringbygget før de politiske samtalene tok til. Foto: Jens Kvale NTB / Scanpix

Pundet blir i øyeblikket handlet for 8,78 kroner, som er det svakeste nivået siden 70-tallet mot norske kroner.Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets tror den britiske valutaen kan være oversolgt, og mener Bank of England bevist har snakket ned egen valuta for å stimulere til eksport.- Jeg ville heller kjøpt enn solgt pundet, om jeg måtte velge. Ingen valuta-bets er sikre, men vi tror på pundet. Sentralbanken i England har vært flinke til å snakke ned pundet, sa Eek-Nielsen til HegnarOnline tirsdag.Industriproduksjonen i Storbritannia sank med 0,4 prosent i januar i forhold til måneden før. Sammenlignet med januar i fjor sank industriproduksjonen med 1,6 prosent. Det var ventet et økning på 0,3 prosent, samt enet fall på 0,6 prosent på årsbasis, ifølge SIX News.De svake makrotallene sendte også pundet ned mot både dollar og euro, i tillegg til fallet mot den norske kronen.Ifølge Nordea Markets er pundet klar for en rekyl. Meglerhuset har estimater for en oppgang til 9,50 kroner innen tolv måneder, som ikke ble ikke endret etter de svake makrotallene.Thatcher Margaret Thatcher var den første kvinnelige leder for det britiske konservative partiet og Storbritannias første kvinnelige statsminister. Da hun Thatcher ble statsminister 4. mai 1979, stod pundet i 10,7417 kroner. I 1976 bunnet pundet på 8,3860 kroner. Dette står inntil videre som tidenes laveste notering for pundet.