Børsen: Opptur for Fredriksen og Hegnar

John Fredriksens Frontline går på Kina-nyheter, mens Hurtigruten stiger på nye kjøp av Trygve Hegnar.

John Fredriksen - Foto: Scanpix

Oslo Børs åpnet ned, men snudde snart opp. Klokken 12:25 er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 369,89. Også ellers i Europa dominerer plusstegnene. Dessuten stiger amerikanske futures.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,3 milliarder kroner.Oljepris på 80 dollar Oljeprisen holder seg rundt 80 dollar fatet. Brent april-olje omsettes nå for 80,23 dollar fatet, opp 0,4 prosent. Statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag viste at de amerikanske oljelagrene steg med 6,5 millioner fat i forrige uke til 343,6 millioner fat. Bensinlagrene svekket seg med 3,2 millioner fat, men lagrene for destilater dalte 2,8 millioner fat. Den offisielle oljelagerstatistikken fra DOE presenteres onsdag ettermiddag.- Veksten av oljeetterspørselen til fremvoksende land bør være en nøkkel til en gjeninnhenting av den globale oljeetterspørselen i år som følge av at etterspørselen fra USA og Europa fremdeles er ganske flat. Oljeprisen vil trolig finne et sterkt støttenivå på 80 dollar fatet, uttaler analytiker Gideon Lo i DBS Vickers til Bloomberg.Statoil stiger 0,4 prosent til 137,50 kroner.Trygve Hegnar kjøper Hurtigruten stiger 7,6 prosent til 5,07 kroner på meldingen om at styreleder Trygve Hegnar har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet. Hegnar har kjøpt 26,67 millioner aksjer til kurs 4,70 kroner. Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier nå 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Opptur for FrontlineFrontline stiger 3,3 prosent til 171 kroner. Bakgrunnen er at det ble sluppet tall som viser at Kinas eksport og import vokste raskere enn ventet i februar. Iimporten av råolje tok seg opp i februar i forhold til januar.- Kina-tallene var positive, så det kan nok være med på å forklare oppgangen, sier analytiker Anders Karlsen i Nordea til Reuters.Vinnerne og taperne Petrolia Drilling topper vinnerlisten med en oppgang på 14,8 prosent til 31 øre.Aker Biomarine faller 15,8 prosent til 5,39 kroner etter emisjons-nyheterBare én av de 10 mest omsatte aksjene er negativ. Det er DnB NOR, som faller 0,5 prosent til 68,90 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.