Braathen venter å tjene "hyggelige penger"

Investerte 200 millioner kroner i Ticket, som omsetter for flere milliarder. Røverkjøp?

Per G. Braathen - Foto: Malmo Aviation

Flyarvingen Per G. Braathen har den siste tiden kjøpt seg gradvis opp i reisebyrået Ticket. I går passerte han 90 prosent, og har muligheten for å ta selskapet av Stockholmsbørsen.- Vi har kommet så langt i prosessen at vi kan ta det av børs etter vi passerte 90 prosent i går. Totalt har vi investert rundt 200 millioner kroner, avslører Braathen til HegnarOnline.Ticket omsetter årlig for omtrent fire milliarder kroner og gikk med et underskudd på 38 millioner kroner i 2009, ifølge Braathen. Kan Braathen ha gjort et røverkjøp?- Svaret kan du få om et par års tid, sier Braathen.- Marginene er jo syltynne i bransjen, ikke sant?- Jeg har levd i reiselivsbransjen i hele mitt liv. Jeg startet som reiseleder som 18-åring. Det er mye jobb og små marginer, men jeg er med på dette fordi jeg kan tjene hyggelige penger, sier Braathen, som har vært aktiv i styret i lengre tid allerede.Finn.no og Expedia.no er blant de indirekte konkurrentene til Braathens Ticket. Ticket tilbyr i tillegg til nettsiden også et tradisjonelt reisebyrå.- Finn.no og Expedia er megasiter og derfor ikke direkte konkurrenter. Det er uansett intens konkurranse, både lokalt og globalt. Fordelen med å være et tradisjonelt reisebyrå, er at man kan gi råd som man ikke får på nettet. Det er mennesker som gir rådene. Vi skal utvikle den klassiske delen og i tillegg utvikle nettet videre, sier han.I tillegg til Braathens investering i Ticket, sitter han som styreleder i Braganza Management AS, Chat Noir AS, Europareiser AS, Escape Travel AS og Braganza AS. På toppen av et nettverk av selskaper ligger Bramora AS, hvor Braathen eier 75 prosent av aksjene.Bramora AS hadde i 2008 et resultat før skatt på like i underkant av 200 millioner kroner.