Bredt børsfall i Oslo

Hovedindeksen på Oslo Børs trekker ned med oljeprisen. REC og IGE er blant få lyspunkter.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Oslo Børs startet dagen med svært moderat oppgang, men utover formiddagen har stemningen snudd. Siste notering for hovedindeksen er 364,53 etter en nedgang på 1,06 prosent. Wall Street var tilnærmet flatt mandag, mens Tokyo-børsen i Japan falt svakt tidligere i dag.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for snaue 2.100 millioner kroner.Oljeprisen snur ned Utviklingen skjer i takt med oljeprisen, som har falt tilbake de siste timene. Brent april-olje går nå for 79,10 dollar fatet, som er ned nesten én dollar fra nivåene rett etter børsåpning. WTI-oljen faller 1,26 dollar til 80,61 dollar fatet.Ifølge Reuters er en noe sterkere dollar, og forventninger om lagerbygging i USA, forklaringen bak prisfallet.- Prognoser for enda mer lagerbygging i USA viser dekoblingen mellom det fundamentale (tilbud og etterspørsel), som er ganske bearish, og håpet om økonomisk oppsving, som er bullish, sier Commerzbank-analytiker Carsten Fritsch.- Men markedet ser ikke ut til å ville høre på negative nyheter over lang, og har en tendens til å reagere sterkt på oppsiden. Det er "to steg frem, ett tilbake" som gjelder i øyeblikket, legger han til.Statoil er ned 1,2 prosent til 135,80 kroner.Finans og gruve trekker ned På Europa-børsene peker pilene ned tidlig tirsdag ettermiddag. Finans- og gruvesektoren trekker ned, mens mer defensive konsumaksjer trekker opp.- Markedet har hentet seg bra inn etter de siste korreksjonene, og det vil på kort sikt bli tøft, selv om vi fortsatt er i et syklisk bull-marked, bare å rase videre. Folk er fortsatt forsiktige, sier strateg Bernard McAlinden hos NCB Stockbrokers i Dublin til Reuters.På Oslo Børs faller DnB NOR 1,6 prosent til 68,40 kroner, mens "gamle-Crew" (CRU) og London Mining er blant taperne i gruvesektoren - begge ned rundt 4,4 prosent.Børsens store konsumaksje, Orkla, faller 1,6 prosent.Bredt børsfall Ellers skjer dagens fall på bred basis, uten de støre utslagene blant tungvekterne. Seadrill, Golden Ocean og Questerre er ned drøye to prosent. PGS, Yara og Hydro faller 1,3-1,8 prosent.Blant de 25 mest omsatte er det REC og IGE som skiller seg positivt ut. REC korrigerer opp etter gårsdagens fall på over 7 prosent, og stiger 3 prosent til 22,87 kroner. Jefferies har kuttet kursmålet på aksjen, og har en hold-anbefaling.IGE stiger drøye 6 prosent til 70 øre. De siste tre måneder er aksjen oppp over 140 prosent.Acta slås gul og blå Relativt sett topper Nexus med et fall på 25,6 prosent til 61 øre. RXT er ned 17,9 prosent, mens Codfarmers og Petrolia faller hhv. 14,5 og 10,3 prosent.Sistnevnte jobber ifølge Reuters med å finne ut om det stemmer at Maersk Oil vil ut av riggkontrakten med Deep Venture.Vi merker oss også at Acta faller 9,8 prosent til 3,05 kroner etter at den svenske foreningen "Grupptalan mot Acta" har bestemt seg for å gå videre til domstolene.Eidesvik Offshore og PCI Biotech topper vinnerlisten med oppganger på 7,4-7,6 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.