Dette vil påvirke Oslo Børs fredag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs fredag. Les også Netfonds' spådommer her.

Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet torsdag på 369,74, etter en nedgang på 0,90 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,3 milliarder kroner.Brent-olje for levering i april ble ved stengetid handlet for 80,24 dollar per fat, ned 24 cent. WTI-oljen var ned 11 cent til 81,97 dollar fatet.Torsdag morgen kom det tall fra Kina som viste et større enn forventet hopp i inflasjonen. Investorene frykter at myndighetene i landet vil stramme inn i pengepolitikken, og dette preget markedene gjennom dagen.Les hele børskommentaren herSe torsdagens Økonominyheter herUSA De tre nøkkelindeksene på Wall Street vaket torsdag lenge i svakt negativt og positivt terreng, men et rally den siste timene sendte markedet i pluss.Grunnen til den avventende stemningen var skuffende jobless claims-tall og en høyere enn ventet kinesisk inflasjon.Dow Jones steg til slutt 0,4 prosent til 10.611,84, S&P 500 det samme til 1.150,24, mens Nasdaq avanserte 0,4 prosent til 2.368.46.S&P 500 sluttet dermed på sitt høyeste på 17 måneder.Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada torsdagFredag I skrivende stund står Brent-oljen (april-kontrakten) i 80,30 dollar fatet, opp 0,02 prosent. WTI-oljen står i 82,20 dollar fatet, opp 0,11 prosent.Japan's Nikkei 225 sluttet opp 0,81 prosent til 10.751,26 fredag, mens den bredere Topix falt 0,08 prosent.Slik går det på børsene i Asia.EuropaDet ligger til rette for en positiv åpning på Europa-børsene fredag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne inntil 12-16 poeng opp. DAX i Frankfurt ventes opp 17-23 poeng opp og CAC 40 i Paris opp 10-12 poeng.Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo Børs åpner opp i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 371.8 noe som tilsvarer en oppgang på 0.55 prosent. Asia-børsene endte blandet i natt, mens Wall-Street løftet seg etter at børsene i Europa stengte i går. Samlet sett ligger det til rette for oppgang fra start i dag. Når det er sagt, det slippes Retail Sales-tall fra USA kl 14:30, noe som kan endre stemningen i markedet, skriver Netfonds fredag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda: 49 selskaper på Wall Street legger i dag frem tall. Oversikten finner du her.makrofronten legger vi spesielt merke til disse tallene:Japan:Industriproduksjon endelig januar ØMU:Industriproduksjon, januar (Konsensus 0,7) USA:Detaljhandel februar, klokken 14.30n (Konsensus -0,2) USA:Michigan foreløpig mars, klokken 15.55 (Konsensus 74)SSB har også en del tall på agendaen.Overnattingsstatistikk, januar 2010.Byggekostnadsindeks for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, februar 2010.Investeringsstatistikk for detaljhandel, 4. kvartal 2009.Oversikt over veitrafikkulykker med personskade, februar 2010.Innenriks velger vi å trekke frem disse hendelsene:Oslo: Fellesforbundet overleverer sin krav i årets hovedoppgjør til motparten Norsk Industri, klokken 12. Oslo: Møte i Kirkerådet.Lillestrøm: Norges største båt- og utstyrsmesse, Sjøen for alle, finner sted på Norges Varemesse.Trondheim: Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival fortsetter.Kilder: TDN Finans, CNBC, SSB, NTBPå Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.