Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs mandag. Les også Netfonds' spådommer her.

Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk fredag opp 0,31 prosent før den sluttet på 370,90. Det ble omsatt aksjer for syv milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i april, hadde ved stengetid gått opp 0,15 prosent og stod i 80,40 dollar.Les hele børskommentaren herSe også fredagens utgave av Økonominyhetene herUSA Fredag gikk det frem at den amerikanske detaljhandelen steg med 0,3 prosent i februar sammenlignet med måneden før. Markedet forventet en nedgang på 0,2 prosent for detaljhandelen sammenlignet med måneden før.Omsetningen eksklusive biler steg med 0,8 prosent i februar. Den var ventet opp 0,1 prosent.Klokken 15.55 ble det kjent at University of Michigan consumer confidence-indeksen falt fra 73,6 poeng i februar til 72,5 poeng i mars. Analytikerstanden ventet en indeks på 74 poeng.Dow Jones-indeksen steg 0,11 prosent til 10.623,94 ved stengetid fredag.Bredt baserte Standard & Poor's 500 gikk ned 0,02 prosent til 1.149,99, mens teknologiindeksen Nasdaq falt med 0,03 prosent til 2.367,66.Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada fredagMandag I skrivende stund står Brent-oljen (april-kontrakten) i 78,86 dollar fatet, ned 0,07 prosent. WTI-oljen er ned 0,64 prosent til 80,72 dollar fatet.Nikkei-indeksen endte opp 0,01 prosent til 10.751,98, mens Hang Seng i Hong Kong falt 0,86 prosent.Slik går det på børsene i Asia.EuropaDet ligger til rette for en negativ start på Europa-børsene mandag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne ned 1-9 poeng. DAX i Frankfurt ventes ned 7-14 poeng, mens CAC 40 i Paris ventes å åpne ned 11-12 poeng.Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo Børs åpner ned i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 369.2 noe som tilsvarer en nedgang på 0.45 prosent. Børsene i Asia er svake i morgentimene. Markedet frykter nye innstramninger i Kina, noe som legger et kortsiktig press på råvareprisene. Kl 14:30 slippes Empire Indeksen fra USA og kl 15:15 kommer nye tall for industriproduksjonen, det også fra USA, skriver Netfonds mandag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda: 76 selskaper på Wall Street legger i dag frem tall. Oversikten finner du her.makrofronten legger vi spesielt merke til disse tallene:A timely gauge of home sales and expectations for future home buildingJapan: Forbrukertillit, februar Sveits: Produsent- og importpriser, februar USA: Empire State Manufacturing-indeksen, mars, klokken 13.30 USA: Kapitalflyt, januar, klokken 14.00 USA: Kapasitetsutnyttelse industrien, februar, klokken 14.15 USA: Industriproduksjon, februar, klokken 14.15 USA: NAHB Builders Survey, mars, klokken 18.00 (undersøkelse av boligsalg og forventninger til fremtidig boligbygging)Flere nøkkeltall finner du i vår oversikt Market Watch.SSB har også en del tall på agendaen.Salg av petroleumsprodukter Utenrikshandel med varer Barn i barnehager. Foreløpige tall Byggearealstatistikk Arbeidskraftundersøkelsen. Tilleggsundersøkelse om funksjonshemmede KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering). Ureviderte tall Sysselsatte i kommunal sektor. Foreløpige tallInnenriks velger vi å trekke frem disse hendelsene:Oslo: Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen inviterer til utdelingen av Rivertonprisen 2009.Jevnaker: Regjeringens budsjettkonferanse fortsetter på Thorbjørnrud Hotel.Oslo: Statoil har oljemarkedsseminar. Utsiktene i oljemarkedet - hva gjør OPEC på møtet 17. mars?Ski: Den såkalte lommemannsaken går for Follo tingrett.Oslo: Anken i den såkalte vannverkssaken går for Eidsivating lagmannsrett.Globalt: Den internasjonale forbrukerdagen (World consumer rights day).Buskerud: Det er 200 år siden store deler av Kongsberg ble ødelagt i brann.10 år siden det ble forbudt med håndholdt mobiltelefon i bil.Trondheim: Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestivalKilder: Market Watch, CNBC, SSB, NTBPå Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.