Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs tirsdag. Les også Netfonds' spådommer her.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk mandag ned 1,51 prosent før den sluttet på 365,29. Det ble omsatt aksjer for 5,7 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, hadde ved stengetid gått ned 2,19 prosent og stod i 78,21 dollar.Det er ventet at oljeprisen vil falle denne uken: 23 av 50 analytikere, eller 46 prosent, sier oljeprisen vil falle frem til 19. mars, ifølge Bloomberg.Børslokomotivet Statoil startet uken med et kursfall på 2,28 prosent.Les hele børskommentaren her Se også mandagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.USA Wall Street opplevde en blandet utvikling mandag. Dow Jones steg 0,16 prosent til 10,642.15, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 0,05 prosent til 1,150.51.Teknologitunge Nasdaq falt derimot 0,23 prosent til 2.362,21.En fallende oljepris og frykt for at Google Inc. trekker seg ut av Kina la en demper på markedet, melder MarketWatch.com.Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada mandagTirsdag I skrivende stund står Brent-oljen (mai-kontrakten) i 78,46 dollar fatet, ned 0,22 prosent. WTI-oljen er ned 0,17 prosent til 79,94 dollar fatet.Nikkei-indeksen i Tokyo i Japan falt 0,3 prosent til 10.721,71 tirsdag, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 0,1 prosent til 938,10.Slik går det på børsene i Asia.EuropaDet ligger til rette for en positiv start på Europa-børsene tirsdag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne opp inntil 22 poeng, noe som tilsvarer 0,4 prosent. DAX i Frankfurt ventes å åpne opp inntil 38 poeng (0,6 prosent), mens CAC 40 i Paris ventes å åpne opp inntil 23 poeng (0,6 prosent).Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo Børs åpner opp i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 369 noe som tilsvarer en oppgang på 1,01 prosent. De asiatiske børsene endte svakt ned i natt, mens Wall-Street løftet seg en god del etter at Europa stengte i går. Samlet sett ligger det til rette for en positiv start på de europeiske børsene, i alle fall i åpningsminuttene, skriver Netfonds tirsdag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda: Frankrike: KPI februar 08:45SSB: Drosjestatistikk 10:00SSB: Internettmålingen 10:00SSB: Eksport av laks (uketall) 10:00Tyskland :ZEW-indeksen mars 11:00ØMU: ZEW-indeksen mars 11:00USA: Importpriser februar 13:30 (Konsensus -0,2)USA: Igangsatte boliger februar 13:30 (Konsensus 570)USA: Rentebeskjed fra Federal Reserve 19:15EU: Nybilregistrering for februar 08:00Axis-Shield: ResultatfremleggelseKilder: SSB og TDN FinansPå Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.