Dette vil påvirke Oslo Børs torsdag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs torsdag. Les også Netfonds' spådommer her.

Hovedindeksen endte opp 1,4 prosent til 373,10 onsdag, den høyeste sluttnoteringen siden 19. januar. Det betyr også at vi nå er tilbake i pluss når det gjelder 2010-avkastningen (opp 0,4 prosent).Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,2 milliarder kroner.Et fat nordsjøolje (april-kontrakten) ble ved stengetid handlet for 81,23 dollar per fat. WTI-oljen stod i 82,82 dollar fatet.Les hele børskommentaren her Se onsdagens utgave av Økonominyhetene herUSA Det ble til slutt nok en god dag på Wall Street onsdag, selv om den store oppgangen uteble og indeksene hoppet frem og tilbake fra minus til pluss.Da dørene stengte på børsene hadde Dow Jones lagt på seg 0,03 prosent til 10.567,33 poeng, mens S&P 500 hadde løftet seg 0,45 prosent og Nasdaq hadde hevet seg 0,78 prosent.Dermed bokførte børsene sin 12. dag med oppgang på 17 forsøk. Syv av de siste ni dagene har endt med Dow Jones i pluss.De amerikanske engroslagrene falt med 0,2 prosent i januar, mens det var ventet en økning på 0,2 prosent. Engrossalget økte med 1,3 prosent, mot ventet 0,7 prosent. Nyheten som ble sluppet 16:00 ble godt mottatt av investorene.Klokken 16:30 norsk tid ble det sluppet nye amerikanske oljelagertall . Oljelagrene steg med 1,4 millioner fat til 343,0 millioner fat sist uke, mens de ifølge TDN Finans var ventet å stige med 2,0 millioner fat.Bensinlagrenef alt overraskende. Også destilatlagrene var mindre enn ventet.Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada onsdagTorsdag I skrivende stund står Brent-oljen (april-kontrakten) i 79,95 dollar fatet, ned 0,66 prosent. WTI-oljen er ned 0,69 prosent til 81,52 dollar fatet.I Tokyo steg Nikkei 0,96 prosent torsdag morgen. Hang Seng i Hong Kong endte ned 0,35 prosent.Slik går det på børsene i Asia.EuropaDet ligger til rette for en negativ start på Europa-børsene torsdag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne ned inntil 0,3 prosent. DAX i Frankfurt og CAC 40 i Paris ventes ned 0,5 prosent.Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo Børs åpner ned i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 370,5 noe som tilsvarer en nedgang på 0.7 prosent. De asiatiske børsene endte blandet i natt, mens USA-børsene falt litt tilbake i forhold til da Europa stengte i går. Vi tror investorene vil fokusere mest på Jobless Claims-tallene fra USA i dag. Tallene slippes 14:30 og vil med stor sannsynlighet bevege markedet, skriver Netfonds torsdag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda:- Kina: PPI februar- Kina: KPI februar- Kina: Detaljhandel februar- Kina: Industriproduksjon februar- Japan: BNP endelig 4.kv- Sverige: KPI februar kl 09:30- Norge: Regionalt Nettverk 1/2010 kl 10:00- USA: Handelsbalanse januar kl 14:30 (Konsensus -41)- USA: Jobless claims uketall kl 14:30 (Konsensus 460)Utenlandske: - Computacenter, China Sunergy, D/S TormKilder: TDN Finans og SSBPå Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.