Elendig nytt sender Røkke-aksje i dørken

Røkke-aksjen Aker BioMarine deiser i bakken igjen og opplever krakk onsdag. Oslo Børs er i blått enn så lenge. (Oppdatert kl. 10.36)

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

Oslo Børs fikk en nervøs start på onsdagen, men har nå krøpet gått opp på blå side. Hovedindeksen er i skrivende stund opp 0,61 prosent til 370,13.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,52 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Hurtigruten, som stiger over 8 prosent på at Trygve Hegnar har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet, samt Oceanteam og Petrolia Drilling.Sistnevnte stiger solide 14,81 prosent.På den andre siden av skalaen befinner blant annet Itera og AkerBioMarine seg. Sistnevnte krakker onsdag, og faller nærmere 20 prosent etter emisjons-nyheter.Oljeprisen faller noe etter heftig tirsdagFersk statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag viser at de amerikanske oljelagrene steg med 6,5 millioner fat i forrige uke til 343,6 millioner fat.Bensinlagrene svekket seg med 3,2 millioner fat, men lagrene for destilater dalte 2,8 millioner fat.Prisen på olje opplevde et lite fall etter at tallene ble offentliggjort, og prisene er nå lavere enn de var da Oslo Børs stengte sine dører onsdag.- Veksten av oljeetterspørselen til fremvoksende land bør være en nøkkel til en gjeninnhenting av den globale oljeetterspørselen i år som følge av at etterspørselen fra USA og Europa fremdeles er ganske flat. Oljeprisen vil trolig finne et sterkt støttenivå på 80 dollar fatet, uttaler analytiker Gideon Lo i DBS Vickers til Bloomberg.Brent for levering i april omsettes nå for 79,56 dollar per fat - ned 0,44 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen omsettes for 81,13 dollar per fat - ned 0,44 prosent.Tirsdag steg prisen på olje kraftig, og brent-olje hevet seg fra rundt 78,80 dollar per fat til 80,30 dollar, mens WTI-olje steg fra rundt 80,30 dollar per fat til 81,80 dollar.Den offisielle oljelagerstatistikken fra DOE presenteres onsdag ettermiddag.Statoil faller onsdag 0,21 prosent til 136,50 kroner. Blant de andre store og mest omsatte aksjene er det oppgang for Marine Harvest, REC, Telenor, og Aker Solutions, mens Norsk Hydro, RCL, Yara og PGS er noe ned.Vinner- og taperaksjer Vinneren på Oslo Børs akkurat nå er Petrolila Drilling som stiger 14,81 prosent til 0,31 kroner.Oslo Axess-aksjen PCI BioTech Holding stiger 5,72 prosent til 31,40 kroner. Hurtigruten stiger 7,00 prosent til 5,04 kroner på nyheten om at styreleder i selskapet, Trygve Hegnar, har kjøpt ytterligere 27 millioner aksjer. Oceanteam stiger 6,66 prosent, Q-free hever seg 3,44 prosent mens Northland Resources er opp 4,76 prosent.I bunn for øyeblikket finner man Aker BioMarine som faller 18,75 prosent. Selskapet meldte onsdag morgen at de blant annet må utføre en emisjon.Itera er ned 7,03 prosent til 3,70 kroner mens RXT faller 5,66 prosent til 0,50 kroner.Heller ikke NattoPharma, London Mining eller IGE seiler i særlig børs-medvind for øyeblikket.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.