Eventyrlig comeback på Wall Street

Indeksene stupte, finansaksjene var i fritt fall og investorene rev seg i håret. Man Wall Street kom grusomt tilbake, og bunnløs fortvilelse ble snudd til heftig jubel.

Traderen Stephen McSherry jobber på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP Photo/Richard Drew, file

Tirsdag var det nøyaktig et år siden Wall Street lå nede med brukket rygg. S&P 500-indeksen var på sitt laveste nivå på 12 år, investorene fortvilte og finansaksjene stupte.Men mye har skjedd de siste 12 månedene - veldig mye. Ukens andre handelsdag på børsene i USA var et godt tegn på hvor stor snuoperasjonen har vært.Alle de tre hovedindeksene endte nemlig i pluss igjen, og blant aksjene som dro i riktig retning - finansinstitusjoner.- Det er en fin jubileumsdag. Økonomien er ute av resesjonen, bedringen er bærekraftig og aksjemarkedene vil fortsette å klatre. Investorene venter nå på den neste katalysatoren, uttalte Philip Orlando, aksjestrateg i Federated Investors Inc. til Bloomberg etter at dagen var omme.Dow Jones la til slutt på seg 0,11 prosent til 10.564,38 poeng - en stigning på 11,86 poeng. Stigning ble det også 365 dager tidligere, da alt så som verst ut, men da sluttet indeksen på 6.926,49 poeng.S&P 500 sluttet tirsdag opp 0,17 prosent til 1.140,44 - 68 prosent høyere enn for et år siden - mens Nasdaq la på seg 0,36 prosent til 2.340,68. Fasit for et år siden for sistnevnte var 1.358,28.Men oppgangen holdt på å bli ødelagt tirsdag, etter at indeksene hadde vært i pluss så å si hele dagen. Cirka en halvtime før børsene stengte dalte nemlig de tre hovedindeksene ned i rødt lende, tynget av råvareaksjene.Men ved hjelp av en liten sluttspurt ble oppgangen bokført, og symbolsk nok var det som nevnt finansaksjene som sørget for at blått vant over rødt - et år etter at tilfellet var det stikk motsatte.AIG hadde en solid dag og endte opp 12,61 prosent etter at selskapet meldte at de har kvittet seg med enda flere eiendeler, mens Citigroup la på seg 7,30 prosent.- Vi hører rykter om at AIG kan komme til å selge flere eiendeler. Deres muligheter til å hente inn kapital er en positiv ting. Tilbake i de dager da de hadde alle de problemene var det snakk om selskapet i det hele tatt ville greie seg. Ikke bare er de fortsatt i drift, men de virksomhetene de eier er verdt en del, sa Michael Nasto ved U.S. Global Investort til Bloomberg.Alcoa var blant taperne, og falt 0,80 prosent, mens Home Depot endte ned 0,88 prosent.Halvparten av de 30 Dow Jones-selskapene la på seg tirsdag, mens 249 av aksjene innen S&P 500 endte dagen i blått.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.