- Gerdt Larsen-kupp vil ikke overraske

Tirsdag ble det klart at Berge Gerdt Larsen har kjøpt Petrolia Drilling-aksjene Petrojack satt på. Analytiker tror nå investoren tar over selskapet.

Stig Myrseth

Tirsdag ble det klart at Larsen Oil & Gas AS, et selskap kontrollert av Berge Gerdt Larsen, har kjøpt 253 millioner aksjer i Petrolia Drilling ASA.Det dreier seg om posten konkursrammende Petrojack satt på. Larsen sitter nå på 44,49 prosent av aksjene i selskapet.Les også: Gerdt Larsen kjøpte aksjeneAnalysesjef Stig Myrseth i Terra Markets sier til SIX News at Larsen nå kan komme til å ta over hele Petrolia Drilling.- Det kan tenkes at han er nødt til det. Han har passert tilbudspliktgrensen på 33 prosent. Det er kanskje nærliggende å tro at selskapene blir regnet som en gruppe og da oppstår tilbudsplikt. Jeg vil anta at det blir det neste, sier Myrseth.Forrige uke forsøkte Larsen å kaste styret under generalforsamlingen uten å lykkes. Myrseth tror Larsen gjør et nytt forsøk nå.- Det vil ikke overraske. Nå har han den stemmemakten som skal til, sier Myrseth.Petrolia Drilling er en av vinnerne på Oslo Børs tirsdag, og aksjen stiger 6,25 prosent til 0,34 kroner.