Hegnar viser vei på Oslo Børs

Trygve Hegnars massive aksjekjøp i Hurtigruten går ikke upåaktet hen. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Redaktør Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,45 prosent og står dermed i 369,23 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i april, har gått ned 0,53 prosent og står nå i 78,97 dollar. Det er ventet at oljeprisen vil falle denne uken: 23 av 50 analytikere, eller 46 prosent, sier oljeprisen vil falle frem til 19. mars, ifølge Bloomberg.Hurtigruten Onsdag i forrige uke ble det kjent at Trygve Hegnars Periscopus kjøpte 26,7 millioner aksjer i Hurtigruten, tilsvarende 6,35 prosent av aksjene i selskapet. Hegnar sitter dermed på 110.723,289 aksjer i Hurtigruten, tilsvarende en eierandel på 26,35 prosent.Nyheten førte til kursoppgang, og det fortsetter i dag ved at Hurtigruten troner på toppen av vinnerlisten med et kursløft på 4,31 prosent. Periscopus er heleid av Trygve Hegnar og nærstående.Med en snitt inngangskurs på 3,45 kroner, er den urealiserte gevinsten så langt på 220 millioner kroner.Wilhelmsen Wilh. Wilhelmsen klatrer 2,49 prosent på meldingen om at styret foreslår en ny struktur ved å skille ut shipping- og logistikkvirksomheten i et eget selskap. Nykommeren skal også børsnoteres, med en forventet emisjon på 2-400 millioner dollar.REC REC stiger 2,47 prosent. Den tyske regjeringen melder at den vil utsette kuttet i subsidier til bakkeinstallasjoner med tre måneder til 1. oktober. Videre er aksjen tatt inn i Terras nye ukesportefølje i Finansavisen.-Analytikerturen til Moses Lake går av stabelen i morgen, og vi venter en strøm av oppdateringer i etterkant. Forhåpentligvis vil disse ha positivt fortegn og bidra til et løft i aksjen. Uansett er det som regel en god idé å kjøpe børslokomotiver til under bokført egenkapital, i alle fall så lenge problemene er av syklisk og ikke strukturell art, skriver analysesjef Stig Myrseth.Forvalter John Gunnar Eggen i Allegro Finans lar seg heller ikke skremme av at REC ifølge sin rapport for 4. kvartal lå an til å bryte lånebetingelsene.- Det meldes fra mange kanter at markedet er sterkt. (...) Skulle det komme en avklaring på finansieringen, kan pessimismen fort lette, og kursen kan sprette opp, sier han til Finansavisen.Aker Biomarine Styret i Aker Biomarine har foreslått vilkår til emisjonen, og der kommer det frem at alle som er aksjonærer per 8. april får en tegningsrett per 0,141 aksje de eier. Aksjen topper taperlisten med et fall på 13,06 prosent.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.