Hever kursmålet på Yara, men frykter oppkjøp

Analytiker frykter at Yara vil betale for mye for å få innpass i det amerikanske markedet.

Foto: Yara

Analytiker Ankit Jain i Standard & Poor's sier til SIX News at han frykter at Yara vil betale for mye for å få innpass i det amerikanske markedet.- Vi mener ikke at et amerikansk trekk er lite lurt, men vi er bekmyret for at Yara vil betale for mye for en inngangsbillett i det amerikanske markedet, sier analytiker Jain til SIX News på spørsmål om han mener det er lite lurt av Yara å gå inn i det amerikanske markedet.Yara konsernsjef Ole Haslestad sier at de fortsatt ser vekstmuligheter i USA, selv om Terra nå glipper.- Vi tror det er risiko for at Yara går for en annen dyr oppkjøpsmulighet for å diversifisere sin geografiske posisjon -spesielt i USA, skriver analytikeren i en fersk analyse.Dyrt budIfølge Standard & Poor's var Yaras bud på Terra i dyreste laget og meglerhuset er derfor opptatt av at Yara ikke kan gå inn i det amerikanske markedet til enhver pris. Rent startegisk mener de imdidlertid som Yara at det er et spennende vekstmarked.- USA vil fortsette å være et attraktivt marked for oss, og vi vil fortsette å søke etter vekstmuligheter i regionen. Vi er den globale leder i gjødselindustrien, og det vil være flere muligheter verden rundt for å vokse videre for vår virksomhet, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA.Standard & Poor's hever kursmålet på Yara-aksjen til 238 kroner fra tidligere 212 kroner. Meglerhuset opprettholder imidlertid sin selg-anbefaling på aksjen.Markedet svarte på Yaras melding om at de ikke vil toppe CF Industries bud på Terra med å sende aksjen opp 6,2 prosent etter 20 minutters handel på børse. Etter dette har aksjen steget videre og er nå opp 7,4 prosent.