Hvor går Oslo Børs de neste ukene?

Er korreksjonen i aksjemarkedet over eller fortsetter elendighetene? Analytiker kommenterer.

I dagens rapport fra Terra Markets kommenterer Fredrik Henning Kvale utviklingen i aksjemarkedet.-Vi har tidligere argumentert for at vi kan nærme oss slutten på en korreksjon snarere enn starten på et nytt nedgangsmarked. De siste ukers rally kan tyde på at vi har sett bunnen for denne gang, men faren er enda ikke over for Oslo Børs. Fokuset på gjeldsproblemene til Hellas og Portugal har avtatt, men de strukturelle problemene rundt eskalerende offentlige underskudd og høy statsgjeld er fortsatt uavklart, sier analytikeren.-Hvor er det blitt av alle pessimistene? I følge AAII sin ukentlige meningsmåling er kun 25 prosent av amerikanske investorer negative til markedet. Det at pessimistene er en utrydningstruet rase, er ikke nødvendigvis positivt for markedsutviklingen, i alle fall i det korte perspektivet. Historisk har aksjemarkedet sjelden vært langt unna en topp når andelen pessimister kryper under 30 prosent. Dette advarer mot at børsen kan være overkjøpt og på vei inn i urent farvann i det korte bildet, sier Kvale.-Hvordan er utsiktene for Oslo Børs i det korte bildet? Med en sterk oljepris og amerikanske aksjer tilbake på tidligere toppnivåer for året bør utsiktene for Oslo Børs være gode også for den kommende uken. Oljen har også hentet seg godt inn siste måneden og handles nå til det høyeste nivået siden oktober 2008. Vi tror børslokomotivene vil følge etter oljen, og med det er utsiktene gode for Oslo børs. Risikoen er en ny tilbakegang for oljeprisen og de toneangivende børsene drevet av innstramninger i Kina og usikkerhet rundt global vekst, avslutter analytikeren.