IGEs oppkjøpsobjekt selger unna

Dermed kan IGE og Pangea fokusere på sine ni diamantprosjekter i Angola, Kongo og Sør-Afrika.

Thomas Fellbom. Foto: Finansavisen

Pangea DiamondField, som er i ferd med å bli kjøpt av IGE, har solgt sin 100 prosent eierandel i et mindre diamantprosjekt i den Sentralafrikanske Republikk, går det frem av en børsmelding.Pangea vurderer Dimbi-prosjektet som grunnleggende attraktivt, og det er logistikk- og driftsutfordringer som har trigget salget. Kjøper er en ledende lokal medarbeider med erfaring fra prosjektet og fra virksomhet i republikken.Godtgjørelsen er satt til en fem prosent royalty fra fremtidig salg av diamanter, i tillegg til 500.000 dollar betalbart enten fra det evt. første diamantsalg fra prosjektet, eller en mulig salgssum ved et evt. videresalg av prosjektet.Pengene vil tilfalle IGE etter gjennomføringen av Pangea-kjøpet.