- Ingen sikre valuta-bets, men vi tror på pundet

Analytiker hausser pundet, men advarer mot mulige feller.

Publisert 9. mars 2010 kl. 15.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord

Pundet er nært 2010s svakeste notering med dagens bunnotering på 8,85 kroner for ett pund. I 1976 bunnet pundet på 8,3860 kroner, det som fortsatt står på all time low for pundet mot kroner.Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets tror den britiske valutaen kan være oversolgt, og mener Bank of England har snakket ned pundet.- Jeg ville heller kjøpt enn solgt pundet, om jeg måtte velge. Ingen valuta-bets er sikre, men vi tror på pundet. Sentralbanken i England har vært flinke til å snakke ned pundet, sier Eek-Nielsen til HegnarOnline.Det som er problemet nå er et "hung parlament", et parlament uten klart flertall. Blir det ikke et klart flertall, vil det bli vanskelig å kutte nok og riktig etter valget.- Det som i tillegg til politiske problemer lurer i kulissene her, er muligheten for mer kvantative tiltak. Trykker Bank of England mer pund for å betale statsgjeld, vil dette svekke pundet ytterligere, sier analytikeren.Pundet er nå svakt mot euro, dollar og kroner. Det historiske snittet for pund mot kroner er 11,50 kroner, nesten 30 prosent over dagens nivå.- Norge har egentlig en veldig sterk valuta. Pundet er billig mot norske kroner, men at pundet skal være så billig i euro eller dollar, er mindre riktig. Det står ikke veldig bra til i Europa og USA, sier valutaanalytikeren.Eek-Nielsen forteller at volumene i valutamarkedet er veldig balanserte i disse tider. Dette har gitt en stabil krone den siste måneden.- Jeg tror man kjøpte kroner ettersom man ventet oppgang i styringsrenten. Aktørene venter ikke at renten skal heves mer, men selger ikke valuta på grunn av pen rentedifferanse. Det er ingen netto spekulative kjøpsinteresser, som medfører høy stabilitet, sier han.Prognosene til Nordea Markets for neste tolv måneder er som følger:

  • EURNOK: 8,00EURNOK: 8,00
  • USDNOK: 6,15USDNOK: 6,15
  • SEKNOK: 0,85SEKNOK: 0,85
  • GBPNOK: 9,50GBPNOK: 9,50