- Investorene tar seg en pust i bakken

Wall Street sørget for en pen avslutning på Europa-børsene. Strateg kommenterer.

En megler i Paris - Foto: AP

Bildet var blandet på Europa-børsene tirsdag. i takt med mer optimistiske toner fra Wall Street, endte både tyske DAX og franske CAC 40 opp 0,1-0,2 prosent. Britiske FTSE 100 falt mindre enn 0,1 prosent.Finans- og gruvesektoren trakk ned, sistnevnte i kjølvannet av lavere metallpriser - trigget av en sterkere dollar. HSBC, Banco Santander, Standard Chartered og Societe Generale falt 0,6-2,8 prosent.Samtidig trakk mer defensive farmasi- og konsumaksjer opp. Matgiganten Nestle steg 1,2 prosent, mens GlaxoSmithKline, Novartis og Sanofi-Aventis steg 0,8-1,6 prosent.- Markedene tar seg en liten pust i bakken, og forhåpentlig er dette intet mer enn lett gevinstsikring, sier strateg Mike Lenhoff hos Brewin Dolphin til Reuters.