Ivar Løge tjente 55 millioner

- TGS-Nopec utviklet seg klart best prosentvis, sier postordmillionær Ivar S. Løge etter å ha økt formuen med 55 millioner kroner.

Ivar S. Løge. Foto: Finansavisen

Postordmillionær Ivar S. Løge økte formuen med 55 millioner kroner i 2009. Porteføljen hans er nå på totalt 560 millioner kroner, hvorav 230 millioner kroner er plassert i aksjer.- Jeg har jo en mer konservativ investeringsstrategi enn tidligere. Ut fra det må jeg være fornøyd. Jeg har 60 prosent i rentepapirer og 40 prosent i egenkapitalinstrumenter, sie Løge til Finansavisen.- Jeg har gjort det normalt godt i forhold til utviklingen i markedet. Hvis jeg hadde kommet inn på et tidligere tidspunkt ville det vært enda bedre. Men etter en smell som den etter 2008 så kommer man aldri inn på bunnen. Ofte er det slik at det lønner seg å sitte igjennom, slik man gjorde i obligasjoner. Det viste seg å være veldig gunstig, sier Løge.Han trekker frem noen aksjer som bidro ekstra godt til fjorårsresultatet.- TGS-Nopec utviklet seg klart best prosentvis. Men også egenkapitalbevis slik som Sparebanken 1 SR-Bank, som er en av mine største papirer, gjorde det bra. Dessuten har Seadrill vært bra. Av de jeg har gått inn i i år, har RCCL og Kongsberg Gruppen gått veldig pent, sier Løge.