Kina-eksporten smalt opp 46 prosent

De sterke handelstallene fra Kina bidrar til å løfte Europa-børsene i pluss.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP

Europeiske børser åpnet ned, men har snudd opp med finanssektoren onsdag formiddag. Samtidig er gruvesektoren på offensiven, på stigende metallpriser i kjølvannet av sterke handelstall fra Kina.Tallene viste en eksport på 94,5 milliarder dollar i februar, tilsvarende en oppgang på 45,7 prosent fra samme måned i fjor. Månedsveksten har ikke vært sterkere siden februar 2007. Median-estimatet fra 28 økonomer Bloomberg hadde snakket med på forhånd ventet en vekst på 38,3 prosent.Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole og Natixis stiger 0,3-3,1 prosent.Tyske DAX stiger 0,2 prosent, franske CAC 40 0,25 prosent, mens britiske FTSE 100 er opp rundt 0,15 prosent.