Kina-frykt senker børsene

De toneangivende Europa-børsene viser en negativ trend mandag formiddag. Investeringsdirektør kommenterer.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP

Pilene peker svakt ned på de europeiske børsene mandag. Gruvesektoren trekker ned på lavere råvarepriser - trigget av bekymringer for nye innstramninger i Kina - verdens største forbruker av råvarer.Ifølge Reuters snakkes det om at landets sentralbank kan øke reservekravene allerede denne uken.Ellers tynger usikkerhet rundt bankreformen i USA finanssektoren.Anglo American, Kazakhmys, BHP Billiton, Xstrata og Rio Tinto faller 1-2 prosent. Av gruveselskapene på Oslo Børs ser vi at "gamle Crew" (CRU) og IGE faller hhv. 5,0 og 2,9 prosent.- Det hersker litt bekymring for hva som vil skje i Kina. Det ser ut som vi vil få se en innstramning, så det vil derfor ha effekt på råvareprisene, sier Justin Urquhart Stewart, direktør i Seven Investment Management, til nyhetsbyrået.Tyske DAX faller 0,22 prosent, franske CAC 40 0,42 prosent, mens britiske FTSE 100 går tilbake rundt 0,3 prosent.