Konkurs hindret nytt Gerdt Larsen-kupp

Investor Berge Gerdt Larsen var godt i gang med nok et styre-kupp. Så deiset et av hans selskaper i bakken, og planene gikk i vasken.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen

Petrolia Drilling avholdt i går ekstraordinær generalforsamling etter innkalling fra Larsen-kontrollerte Independentent Oil and Resources som eier litt under 20 prosent av Petrolia, skriver Finansavisen tirsdag.Dagsordenen - valg av et nytt Larsen-vennlig styre - ble stemt ned med 58,1 prosent av de fremmøtte aksjonærene. Det var en uvanlig foranledning til avstemningen.Et par timer før den ekstraordinære generalforsamlingen formelt ble åpnet klokken 13:00 erklærte styret i PetroJack, jokeren i spillet om Petrolia, seg selv konkurs.PetroJack's eierandel på 25 prosent i Petrolia er fortiden i spill for å dekke kravene til PetroJacks kreditorer. Eierandelen kunne bli tungen på vektskålen for Larsens kamp om kontrollen over Petrolia. Slik gikk det ikke.Les hele denne saken i tirsdagens utgave av Finansavisen.