- Korreksjonen kan være over

Roger Berntsen "blir ikke overrasket" om hovedindeksen passerer 390-nivået innen en måneds tid.

Roger Berntsen - Foto: Finansavisen

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds mener at korreksjonen fra februar kan være over og at hovedindeksen kan passere 390 poeng i løpet av en måneds tid.- Vi tror momenter vil dra markedet videre opp de neste ukene. Vi blir ikke overrasket om hovedindeksen passerer 390-nivået innen en måneds tid, sier Berntsen.Ifølge analysesjefen støtter det generelle makrobildet opp om en slik utvikling. De fleste børsene i verden har brutt viktige motstandsnivåer og skapt et generelt positivt moment på børsen selv om akjemarkedet for øyeblikket befinner seg i et lite vakuum i en periode med relativt få nyheter og nøkkeltall.4. kvartalsrapporteringen er over samtidig som markedsaktørene ikke ser ut til å fokusere like mye på gjeldsproblematikken i eurosonen som tidligere.- Basert på dette tror vi at korreksjonen kan være over. På det meste var Oslo Børs ned rundt 13 prosent fra toppen, noe som er i tråd med med snittkorreksjonen i et oppadgående marked, sier Berntsen.Berntsen mener at traderne har styrt "showet" men at det er nærliggende å tro at de langsiktige investorene igjen vil ta over kontrollen. I tillegg ser han at nyhetsbildet fremover vil preget av økt M&A-business som vil være positivt for markedet.- Økt M&A-business skal i utgangspunktet løfte den generelle prisingen i markedet, melder Bertntsen.Oslo Børs åpnet positivt tirsdag men snudde i minus etter en halvtime med handel. Klokken 11.40 er hovedindeksen ned 0,85 prosent til 365,29 poeng.