Krisegigant nekter å betale ut bonuser

Giganten var en hårsbredd fra konkurs, men ble reddet i siste sekund. Nå nekter AIG å betale ut millioner i bonuser til tidligere ansatte.

Foto: Scanpix

American International Group Inc., den amerikanske forsikringsgiganten som holdt på å gå over ende i finanskrisen, nekter nå å betale ut millioner i bonuser til enkelte av sine tidligere ansatte.Dette skriver Wall Street Journal mandag, og det opplyses videre at summen AIG nå holder tilbake er på 21 millioner dollar, rundt 122 millioner kroner.Nyheten kommer på samme dag som konsernet planlegger å betale rundt 270 millioner i bonuser til ansatte, tidligere og nåværende, som blant annet jobbet med finansproduktene som førte selskapet ut i krisen.AIG har steget solide 242 prosent på børsen i USA det siste året.