Kronen styrker seg før nøkkeltall

Kronen styrker seg mot euro og dollar torsdag rundt lunsjtider, men svekker seg marginalt mot pundet.

Klokken 12.00 koster en euro 8,02 kroner, en dollar koster 5,87 kroner, mens pundet går for 8,83 kroner.Torsdagen startet friskt med en jevn strøm av makrooppdateringer fra Kina. I tillegg kom det blant annet tall for arbeidsledigheten i Sverige og driftsbalansen i eurosonen. ECB slapp også sin månedsrapport torsdag formiddag.Norges Banks rapport Reginale Nettverk kommer først klokken 14.00 i ettermiddag etter å ha blitt utsatt fra planlagt presentasjon klokken 10.00 i formiddag. Dette blir en viktig rapport før rentemøtet i mars: «Siste viktige data før neste rentemøte får vi i dag i form av Norges Banks regionale nettverk», skriver Handelsbanken i dagens morgenrapport.I ettermiddag kommer ukestall fra USA på antall nye arbeidssøkende hvor markedet venter et fall til 460.000 mot 469.000 personer uken før. I tillegg kommer det tall for underskuddet på handelsbalansen. Markedet venter at underskuddet på handelsbalansen ender på 41 milliarder dollar, mot 40,2 milliarder dollar i desember.