- Mangler triggere på kort sikt

Nøkkeltall fra Kina og USA imponerte ikke investorene på Europa-børsene. Strateg kommenterer.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP

Europeiske børser falt torsdag. Investorene lot seg ikke imponere av dagens nøkkeltall fra USA, der jobless claims kom inn på den skuffende siden. Tidligere på dagen hadde høyere kinesisk inflasjon enn ventet økt investorenes bekymringer for høyere renter i landet.Finanssektoren tynget markedet, og Standard Chartered, HSBC, Barclays, BNP Paribas og Societe Generale falt med 0,6-1,8 prosent.- Vi mangler trolig triggere på kort sikt. Morgenens tall fra Kina minner oss om at vi vil se en ytterligere global innstramming de neste to månedene, sier global aksjestrateg Gerhard Schwarz hos UniCredit til Reuters.Bilaksjer var blant vinnerne, og Volkswagen steg hele 7,7 prosent da selskapet beroliget aksjonærene med at det ikke vil fylle markedet med nye aksjer. Selskapets planlagte oppkjøp skal finansieres med konvertible obligasjoner, i tillegg til en emisjon.Tyske DAX falt 0,1 prosent, franske CAC 40 0,4 prosent, mens britiske FTSE endte ned 0,4 prosent.