Markedet venter på Ben Bernanke

Kronen styrker seg mot dollar i forkant av amerikansk rentemøte.

Den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke - Foto: Scanpix

Kronen styrker seg mot dollaren tirsdag ettermiddag. En dollar koster nå 5,84 kroner - ned 3 øre, euroen går for 8,02 kroner - uendret, mens pundet handles for 8,86 kroner - opp 3 øre.Aksjemarkedene har tirsdag fått noe støtte i form av at kredittratingbyrået Standard & Poor's melder om at de fastholder BBB+-ratingen på Hellas, men tar landet av spesiell overvåkning. Standard & Poor's gjentar de negative ratingutsiktene for landet.- Vi anser regjeringens tiltaksprogram som støttende for rating på det nåværende nivået derfor fastholder vi ratingen, sier en kredittanalytiker i byrået ifølge MarketWatch.Mye av fokuset for tirsdagen er rettet mot Federal Reserve og rentebeskjeden som legges frem klokken 19.15 norsk tid.Styringsrenten vil holdes uendret på 0,25 prosent, men kommentarer fra den amerikanske sentralbanken rundt de utsiktene for økonomien og rentesettelsen vil bli gransket med argusøyne av markedet.I forkant av dagens rentemøte har dollaren svekket seg noe mot euroen og en euro koster nå 1,37 dollar.