Meglerhus ser 30 prosent oppside

Flere meglerhus mener aksjen har solid oppside og anbefaler kjøp. Credit Suisse tror Yara kan heve seg betydelig.

En aksjetrader på NYSE - Foto: AP

Gjødselaksjen Yara har fått flere meglerhus til å klappe i hendene den siste tiden.Mandag rykket analysehuset Investtech ut og kalte verdipapiret for dagens kjøp på Oslo Børs . Samtidig skrev meglerhuset Christiania Securities i en rapport at aksjen er deres hovedcase akkurat nå.Tirsdag omtaler også ABG Sundal Collier aksjen i positive ordelag. De oppgraderer Yara International fra hold til kjøp og høyner kursmålet fra 250 til 300 kroner.Meglergiganten Credit Suisse følger ifølge TDN Finans nå opp, tar opp dekning av gjødselaksjen med en outperform-anbefaling og setter kursmålet til 324 kroner.- Gjødselmarkedene bedrer seg. Etterspørselen har startet sterkt for alle tre næringsstoffer i 2010. Fallende kali-priser har vært en driver for en sterk oppgang i volumene, noe som Yara nyter godt av i sitt NPK-salg, som nå opererer på full kapasitet, heter det i en fersk rapport fra meglerhuset.Yara omsettes tirsdag til 254,10 kroner - opp 1,44 prosent - og det vil si at Credit Suisse tror aksjen kan ha en oppside på rundt 30 prosent.