Meglerhus vraker sterk kjøp-anbefaling

Fredag var selskapet det store samtaletemaet på Oslo Børs. Mandag kommer meldingen om at meglerhuset First Securities kutter i sin Yara-anbefaling.

Foto: Scanpix

Mandag melder meglerhuset First Securities at de har vraket sterk kjøp-anbefaling de en periode har hatt på YaraNy anbefaling er nøytral. Kursmålet nedjusteres fra 310 til 270 kroner.Meglerhuset skriver ifølge TDN Finans i en oppdatering av nedgraderingen kommer som følge av noe svakere markedsbalanse i kornmarkedet enn tidligere ventet, samt det faktum at prisene på nitrogengjødsel har toppet ut i denne omgang.Yara faller mandag 1,49 prosent til 251,30 kroner. Meglerhuset Investtech rykket mandag ut og kalte aksjen for dagens kjøp. Gjødselgiganten var det store samtaleemnet på Oslo Børs fredag, da de offentliggjorde at de ikke akter å være med i en budkrig om Terra Industries med CF Industries.