Norse og REC opp på nyheter

Oslo Børs stiger i åpningen. Norse Energy stiger på fusjonsmelding, mens REC er opp etter at milliardær har lastet opp med flere aksjer. (Oppdatert 09:16)

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs har startet dagen i pluss. Etter 16 minutters handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent til 367,54.Brent-olje med levering i mai koster nå 78,46 dollar fatet, mens prisen var 78,21 dollar da børsen stengte mandag. Statoil stiger 0,5 prosent til 133,60 kroner.Norse Energy stiger tre prosent til 4,41 kroner. Mandag kveld ble det kjent at New Brazil Holding ASA (NBH), et selskap kontrollert av Norse Energy Corp. ASA (NEC), og Pan-Petroleum (Holding) Cyprus Ltd. (Pan-Petroleum) slår seg sammen.REC stiger 1,7 prosent til 24,05 kroner på grunn av/tross av at Jens Ulltveit-Moe har kjøpt seg opp i selskapet.- REC er veldig interessant. Det er mange kortsiktige problemer, men et stort langsiktig potensial. Jeg tror potensialet vil vinne frem. Derfor har jeg kjøpt meg opp, sier investoren til DN.RXT er svakest med minus 14 prosent til 40 øre.Petrolia Drilling faller 6,3 prosent til 30 øre etter at konkursboet til Petrojack har solgt 25 prosent av selskapet for 27,67 øre per aksje.Oslo Axess-selskapet PCI Biotech stiger 21,5 prosent til 38,50 kroner. Selskapet medte i dag at det har arr fullført behandlingen av tredje dosegruppe i fase I/II-studien i kreftpasienter med sin patenterte fotosensitiser Amphinex i kombinasjon med cellegiften bleomycin. Svært god klinisk respons er observert også på det tredje dosenivåetWilh. Wilhelmsen utmerker seg med en oppgang på 11,9 prosent til 160 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.