Oppgang i Asia - Japan leder an

Asia-børsene er stort sett opp torsdag. Japan skiller seg ut med en oppgang på 0,96 prosent.

Foto: AP

De asiatiske indeksene er noe blandet torsdag. Japan skiller seg ut med en oppgang på 0,96 prosent.Det japanske aksjemarkedet steg til det høyeste nivået på syv uker etter at investorene ble oppmuntret av håp om innhenting for den japanske økonomien. Svakere yen mot dollar hjalp også til å dra opp markedet.Nikkei 225-indeksen la på seg 101,03 poeng til 10.665. Det er det høyeste nivået siden 21. januar.Oppgangen ble ledet an av finans og eiendomssektoren, mens stål, jern, kull og olje ledet an nedgangen.Eksportører, særlig høyteknologiaksjer, steg etter at amerikanske sektorkolleger steg dagen før i USA. I tillegg ble de drevet opp av svakere yen som er positivt for den japanske eksportnæringen. Sony steg 2 prosent, mens Kyocera steg 1 prosent.Oppgangen holdt stand gjennom dagen, men ble noe barbert av en nedgang i andre asiatiske indekser, sørlig for kinesiske aksjer, etter at sterkere enn forventet konsumpris data førte til bekymringer om at Kina muligens vil begrense utlån for å forhindre inflasjon.