PCI Biotech melder om suksess

PCI Biotech har sendt ut positive nyheter til markedet.

Strålebehandling på Radiumhospitalet i Oslo. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .

Oslo Axess-selskapet PCI Biotech melder i dag at selskapet har fullført behandlingen av tredje dosegruppe i fase I/II-studien i kreftpasienter med sin patenterte fotosensitiser Amphinex i kombinasjon med cellegiften bleomycin. Svært god klinisk respons er observert også på det tredje dosenivået, da alle behandlede kreftsvulster som kunne evalueres forsvant i løpet av få uker, heter det i en melding fra selskapet.En pasient døde imidlertid av underliggende sykdom før fullstendig klinisk respons kunne oppnås. Ingen alvorlige produktrelaterte bivirkninger er rapportert.Elleve pasienter har til nå blitt behandlet med fotokjemisk internalisering (PCI) med Amphinex. Pasienter med osteosarkom (1) og plateepitelkarsinom (7) i hode-/halsregionen og adenokarsinom (3) fra bryst har blitt behandlet, og effektiviteten av PCI-behandlingen synes å være lik på tvers av de forskjellige krefttyper.PCI-teknologien kan derfor potensielt bli brukt for lokal behandling av en rekke forskjellige krefttyper. Tre alvorlige bivirkninger er rapportert i studien, men er av investigator betraktet ikke å være produktrelatert, heter det videre.Les hele meldingen her