Peter Warren om finanskrisen

-Det er gitt at vi vil oppleve nye finanskriser. Vi kan bare håpe at det går noen år mellom hver gang, sier Peter Warren.

Peter Warren - Foto: Finansavisen

På sin blogg skriver Peter Warren at det nå er ett år siden bunnen av finanskrisen. Han håper vi har lært noe av perioden vi har vært gjennom.- I dag kan vi feire ettårsdagen for bunnen av finanskrisen, i det minste om vi legger aksjekurser til grunn. Global "null-rente" og fri flyt av skattemidler til bankene ga tilslutt resultater og sendte kursene på de fleste "risky assets" (aksjer, kredittobligasjoner, råvarer etc) høyere, sier Warren.- En del andre aktører, som gjennom en mannsalder har vist at de ikke er i stand til å håndtere risiko, ble reddet denne gangen også. Dermed fikk de styrket sin tro om at "bare man skylder nok blir man skånet". Av samme årsak er det også gitt at vi vil oppleve nye finanskriser. Vi kan bare håpe at det går noen år mellom hver gang, sier Warren.- Fra 1929 tok det tross alt 58 år til den neste som kom i 1987. Deretter tok det 10 år til Asia-krisen som umiddelbart ble etterfulgt av at Russland gikk konkurs i 1998. To år senere sprakk IT-boblen og 8 år senere fikk vi Finankrisen, avslutter Warren.