- Prisene skal videre opp

Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård tror ikke pristoppen er nådd for laks. Han anbefaler fire aksjer til HegnarOnlines lesere.

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Scanpix

Trader Edvard Tanche-Bergh tror ifølge Finansavisen at lakseprisen nærmer seg toppen etter å ha passert 35 kroner pr. kilo forrige uke.- For fisk på normalstørrelser fra 3 til 6 kilo betaler vi for tiden rundt 37 kroner kiloen. Det skal bli fryktelig vanskelig å få prisen videre fra dagens nivå, sier han.Analytiker i Nordea, Kolbjørn Giskeødegård, tror prisene skal videre opp.- Det kan være det er riktig som Tanche-Bergh sier, men jeg har mine tvil for å si det sånn, sier analytikeren til HegnarOnline.- Det oppnås allerede denne uken priser for levering neste uke på bortimot 40 kroner, sier Giskeødegård.Han viser til at det blir tatt opp veldig mye mer laks enn på samme tid i fjor, samtidig som tilveksten på laksen har bremset ekstraordinært mye opp fordi det er kaldt i vannet.- Samtidig så er ikke Chile tilstede i markedet, sier Giskeødegård.Analytikeren innrømmer imidlertid at han er overrasket over at prisene har kommet så høyt - så fort.- Men samtidig så tror vi ikke det kulminerer her. Prisene skal videre opp, sier han.Med den underliggende stramheten som er i markedet, blir ikke analytikeren sjokkert av priser på mellom 40 og 50 kroner.- Det vil jo selvfølgelig ikke være snittprisen, påpeker han.Snittprisen ligger hittil i 1. kvartal på 32,50 kroner. I samme periode i fjor var den på 27,50 kroner.- Det er allerede hittil i år 5 kroner høyere snittpris, enn samme periode i fjor, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Meglerhuset har foreløpig et estimat på snittprisen på 33 kroner for året.- Vi forventer at snittprisen for første halvår absolutt blir høyere enn 33 kroner, men samtidig så forventer vi litt mer moderate priser til høsten - noe som har med sesongmessige svingninger å gjøre. Da har du jo normalt sett mer laks tilgjengelig fra produksjon i Europa, sier analytikeren.Onsdag viste tall fra Statistisk sentralbyrå at eksportprisen for fersk laks forrige uke var på kroner 35,37 per kilo. Dette er en oppgang på 4,8 prosent sammenlignet med uke 08 da prisen var 33,76 kroner per kilo.Giskeødegård er positiv til Austevoll Seafood, Grieg Seafood, SalMar og Marine Harvest.Meglerhuset er skeptisk til Copeinca, og opererer derfor med en hold-anbefaling.I skrivende stund faller Marine Harvest 0,19 prosent til 5,26 kroner på Oslo Børs.Les også: Analytiker anbefaler fire aksjerI forrige uke endte eksportkvantumet for fersk laks på 10.902 tonn, mot 9293 tonn i uke 08. Dette er en oppgang på 17,3 prosent.Det ble eksportert 508 tonn frossen laks i forrige uke, og prisen var 35,53 kroner per kilo.