Rally på børsen

Oslo Børs er endelig i pluss i 2010. Overraskende nyheter fra USA skapte minirally onsdag.

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs åpnet ned, men i i løpet av dagen ble det riktig så bra. Hovedindeksen endte opp 1,4 prosent til 373,10, den høyeste sluttnoteringen siden 19. januar. Det betyr også at vi nå er tilbake i pluss når det gjelder 2010-avkastningen (opp 0,4 prosent).Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,2 milliarder kroner.Ellers i Europa er også trenden utelukkende posiitiv, med FTSE 100 i London opp 0,6 prosent, CAC 40 i Paris opp 0,8 prosent og DAX i Frankfurt opp 0,8 prosent. De amerikanske børsene går også sterkt. Så langt er Dow Jones og Nasdaq opp henholdsvis 0,2 og 0,8 prosent.USA-tall overrasket De amerikanske engroslagrene falt med 0,2 prosent i januar, mens det var ventet en økning på 0,2 prosent. Engrossalget økte med 1,3 prosent, mot ventet 0,7 prosent. Nyheten som ble sluppet 16:00 ble godt mottatt av investorene.Boost på oljelagertall Oslo Børs og oljeprisen fikk en boost da det ble sluppet nye amerikanske oljelagertall klokken 16:30 norsk tid. Oljelagrene steg med 1,4 millioner fat til 343,0 millioner fat sist uke, mens de ifølge TDN Finans var ventet å stige med 2,0 millioner fat. Bensinlagrenef alt overraskende. Også destilatlagrene var mindre enn ventet. Et fat nordsjøolje (april-kontrakten) ble i forkant av tallene handlet for 79,98 dollar per fat. WTI-oljen gikk for 81,50 dollar. Nå er prisen henholdsvis 81,23 og 82,82 dollar fatet.Statoil steg 1,9 prosent til 139,50 kroner.Trygve Hegnar kjøper Hurtigruten endte opp 3,2 prosent til 4,86 kroner på meldingen om at styreleder Trygve Hegnar har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet. Hegnar har kjøpt 26,67 millioner aksjer til kurs 4,70 kroner. Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier nå 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).DNB NOR Bank, ved DNB NOR Konserninvesteringer, meldte onsdag at de hadde solgt 10,5 millioner aksjer i Hurtigruten.John Fredriksen kan smile Frontline stiger 3,3 prosent til 171 kroner. Bakgrunnen er at det ble sluppet tall som viser at Kinas eksport og import vokste raskere enn ventet i februar. Iimporten av råolje tok seg opp i februar i forhold til januar.- Kina-tallene var positive, så det kan nok være med på å forklare oppgangen, sier analytiker Anders Karlsen i Nordea til Reuters.Etterlengtet opptur Petrolia Drilling endte opp 11,1 prosent til 30 øre. Mandag informerte Berge Gerdt Larsen Petrolia Drilling om at Maersk ønsket å kansellere kontrakten for Venture Drillings boreskip Deep Venture. Siden nyttår har aksjen falt 21 prosent.I en e-post til SIX News bekrefter Maersk Oil at de mener Venture Drilling har brutt sine forpliktelser i henhold til kontrakten. Berge Gerdt Larsens Larsen Oil & Gas Ltd. er manager for Venture Drilling. Petrolia Drilling kontrollerer 50 prosent av Venture Drilling som 10. august 2009 startet en 18 måneders kontrakt med Maersk Oil Angola for boreskipet Deep Venture til en dagrate på 495.000 dollar per dag.Smell på emisjonsnyhet Aker Biomarine falt 15 prosent til 5,44 kroner etter emisjons-nyheter Aker BioMarine har fremforhandlet en løsning med obligasjonseierne om refinansiering av obligasjonslånet på 750 millioner kroner som forfaller i mai 2010. Den innebærer blant annet en emisjon.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.