RECs dommedags-profet anbefaler kjøp

Meglerhuset mente REC skulle stupe til ny all time low og ble møtt av hoderisting. Nå har de foretatt helomvending og anbefaler kjøp av aksjen. - Markedet har overreagert, sier Agilis Securites.

Konsernsjef i REC, Ole Enger - Foto: Finansavisen

Relativt mye har blitt skrevet og sagt om Agilis Securities og analytiker Are Grongstads analyse av REC som kom 16. november 2009.Der skrev meglerhuset at de trodde REC hadde så monumentale utfordringer fremover at aksjen kunne komme til å falle til 26 kroner på 12 måneders sikt. I tillegg kom Agilis med en strong sell-anbefaling på REC.Analysen vakte relativt stor oppsikt, og flere mente kursmålet var alt for lavt og at Agilis kom til å bomme grovt.Kun 2-3 måneder etter at Agilis-analysen kom, var REC imidlertid allerede nede på 26 kroner. Etter dette kuttet Agilis og Grongstad sin salgs-anbefaling på aksjen, og meglerhuset har siden operert med hold i tillegg til kursmål på 26 kroner.I en uttalelse til HegnarOnline den 23. februar innrømmet analysesjef hos Agilis, Are Grongstad, at det kunne være oppside i aksjen, og tirsdag kommer meldingen om at meglerhuset nå har gjort helomvending.De anbefaler nå kjøp av aksjen, og mener markedet har overreagert med hensyn til REC. Kursmålet holdes på 26 kroner.- Basert på gårsdagens sluttkurs, mener vi markedet har overreagert. Imidlertid er vi fortsatt noe varsomme basert på flere potensielle risikoforhold som står på lur fremover, melder Agilis ifølge TDN Finans tirsdag.Meglerhuset mener at situasjonen for solselskapet nå ser bedre ut enn på lenge.- Det har vært en økende bekymring for at REC må gjøre en emisjon i 2010 for å overholde lånebetingelser. Vi estimerer at RECs gearing vil falle betydelig i 2011, og dette kan gi takhøyde med hensyn til lånebetingelsene. Vi mener en tegningsrettsemisjon på 2-5 milliarder kroner i dag er innbakt i REC-kursen, melder Agilis.Meglerhuset venter videre at mulig positiv utvikling i RECs fabrikker i Moses Lake og i Singapore vil være positive triggere for aksjen fremover.Renewable Energy Corp. stiger tirsdag 3,42 prosent til 22,48 kroner og er et av få lynspunkter på en Oslo Børs som faller 0,94 prosent.