RECs konflikt mot runde to i retten

RECs feide med China Sunergy skal snart opp i retten for runde to.

RECs konsernsjef, Ole Enger - Foto: Finansavisen

Det kinesiske solenergiselskapet China Sunergy opplyser i kvartalsrapporten i dag at det vil være en muntlig høring i Salten Tingrett 19.-21. april i forbindelse med tvisten om utbetalingen av bankgarantien til REC, ifølge TDN Finans.China Sunergy venter en dom i første halvdel av mai.Tapte i første runde China Sunergy fikk 16. oktober 2009 medhold i å forlenge forføyningen i at REC ikke skal kunne trekke i bankgarantien i forbindelse med den kansellerte kontrakten mellom selskapene.Dette ble vedtatt i Salten Tingrett.Frysen skulle opprinnelig vare til 15. oktober, men ble det altså klart at det kinesiske selskapet fikk gjennomslag i norsk rett om å forlenge den overnenvte bankgarantifrysen ut over denne datoen.Litt bakgrunn REC kunngjorde 9. september at de kansellerte kontrakten med det kinesiske solselskapet China Sunergy fordi de ikke klarte om å bli enige om endrede betingelser i den løpende kontrakten.REC signerte en rekke langtidskontrakter med flere kunder i 2006 og disse kontraktene har nå vært under revidering. Kontrakten med China Sunergy ble tegnet i 2008.Kontrakten hadde en totalverdi på 2,4 milliarder kroner.Holder tilbake 300 mill China Sunergy har midlertidig stanset bankgarantien på omtrent 300 millioner kroner.- Dette fikk vi medhold i fra en øvre domstol i Kina, hvor vi fikk en midlertidig forføyning på at Rec ikke får utbetalt garantien, sa advokat Per Conradi Andersen i Bjerknes Wahl-Larsen, som representerer China Sunergy, til Dagens Næringsliv.