Sent rally sendte Wall Street opp

S&P 500 sluttet på sitt høyeste på 17 måneder. Disse aksjene gjorde det best.

En glad trader på New York Stock Exchange - Foto: AP

De tre nøkkelindeksene på Wall Street vaket torsdag lenge i svakt negativt og positivt terreng, men et rally den siste timene sendte markedet i pluss. Grunnen til den avventende stemningen var skuffende jobless claims-tall og en høyere enn ventet kinesisk inflasjon.Dow Jones steg til slutt 0,4 prosent til 10.611,84, S&P 500 det samme til 1.150,24, mens Nasdaq avanserte 0,4 prosent til 2.368.46.S&P 500 sluttet dermed på sitt høyeste på 17 måneder.Sterke bankaksjer Banksektoren var sterk, og utviklingen skjedde på signaler om at finansreformen står i stampe på Capitol Hill. Citigroup steg 5,6 prosent til 4,18 dollar, ifølge CNBC på spådommer om at storbanken vil tjene 20 milliarder dollar innen 2012.Spekulasjoner om at britiske Barclays snuser på en amerikansk regionalbank løftet Fifth Third og Regions Financial hhv. 2,7 og 1,2 prosent.Blant Dow-indeksens beste aksjer var Merck og IBM, opp hhv. 0,6 og 1,6 prosent. I andre enden var 3M og Coke, ned hhv. 0,4 og 1,1 prosent.Store IT-selskaper som Research In Motion, Google og Oracle avanserte 0,8-1,2 prosent.Megadeal i energi I energisektoren ble det kjent at Devon Energy selger sine eiendeler i Brasil, Mexicogulfen og Aserbajdsjan for 7 milliarder dollar til BP. Devon skal bruke pengene til å akselerere veksten innen ukonvensjonell olje- og gassproduksjon i Nord-Amerika. Transaksjonen kan ifølge Arctic-analytikeren Trond Omdal ha bidratt til å sende Questerre opp på Oslo Børs i går.BP steg 0,7 prosent, og Devon 0,3 prosent.Volum godt under snittet 8,1 milliarder aksjer skiftet eiere på de største børsene, rundt 1,5 milliarder under det daglige snittet. Tre aksjer steg for hver andre som falt på Big Board.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.