Sentralbanken i Sveits vil holde francen under kontroll

Den sveitsiske sentralbanken har tatt rentebeslutning, og opprettholder sitt syn på kontroll av valutaen.

Presidenten for Den sveitsiske sentralbanken, Jean-Pierre Roth, i samtaler med visepresident Philipp Hildebrand - AP Photo/Reed Saxon

Sentralbanken i Sveits, Swiss National Bank, holdt målet for tre-måneders Libor-rente på 0,25 prosent. Båndet ligger mellom null og 0,75 prosent.Anslaget for BNP-vekst ble oppjust fra mellom 0,5 og 1 prosent til 1,5 prosent, ifølge TDN Finans.Den sveitsiske sentralbanken venter moderat global vekst, men ser en betydelig risiko knyttet til globale utsikter.Sentralbanken påpeker igjen at de vil intervenere regelmessig for å hindre styrkelse av den sveitsiske francen.Sveitsiske franc faller noe etter rentebeslutningen ble kjent. CHFNOK-krysset ble sist omsatt for 5,47 kroner.