Ser 1000 nye jobbkutt i SAS

- Det er et absolutt minimum, tror avtroppende leder John Lyng i Norsk Kabinforening.

Publisert 13. mars 2010 kl. 09.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord
Foto: SAS

SAS er europamester i lønnskutt etter avtalen med piloter og kabinansatte. Avtroppende kabinsjef i Norge ser likevel nye, store jobbkutt, skriver Finansavisen.Ifølge avisen fikk avtroppende leder John Lyng i Norsk Kabinforening, den største fagforeningen i SAS i Norge, gladnyheten han hadde ønsket seg på siste arbeidsdag i SAS. Kollegene i danske Cabin Attendants Union (CAU) ga etter, og sørget for at åtte fagforeninger leverer et samlet kostnadskutt på 500 millioner svenske kroner.- SAS er kommet et svært godt stykke på vei, konkluderer Lyng.Ifølge Finansavisen tror Lyng det gjenstår store kutt på personalsiden i SAS.- Innen fem år vil SAS bli nødt til slanke rundt 1000 årsverk til. Det er et absolutt minimum, tror han.